Skoči do sadržaja

Konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj u ljetnom upisnom roku u akademskoj godini 2014./2015. objavljene su na mrežnim stranicama www.postani-student.hr u četvrtak, 17. srpnja 2014. godine.

Studijske programe je u ljetnom upisnom roku prijavilo ukupno 40354 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 30290, objavio je Središnji prijavni ured (SPU) Agencije za znanost i visoko obrazovanje koji prijave uspješno provodi već petu godinu.

Ukupno je bilo ponuđeno 772 studijska programa na svim visokim učilištima u Hrvatskoj.

Na razini cijele Hrvatske, najviše je kandidata kao prvi prioritet odabralo sljedeća visoka učilišta: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a zatim slijede: Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zdravstveno veleučilište u Zagrebu te Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Na razini cijele Hrvatske, najviše je kandidata kao prvi prioritet odabralo sljedeće studijske programe: Poslovna ekonomija (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu); Elektrotehnika i informacijska tehnologija i Računarstvo (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu); Pravo (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu); Medicina (Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

Ukupno je 19663 studenta uspjelo upisati studijske programe koji su im bili prvi prioriteti.

Prema podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta (NISpVU), nakon objave konačnih rang-listi za upis na studijske programe visokih učilišta u ljetnom roku, slobodno je ostalo 6967 mjesta.

  • Na Sveučilištu u Zagrebu ostalo je slobodno 1103 mjesta.
  • Na Sveučilištu u Splitu ostalo je slobodno 548 mjesta.
  • Na Sveučilištu u Rijeci ostalo je slobodno 264 mjesta.
  • Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ostalo je slobodno 410 mjesta.
  • Na Sveučilištu u Zadru ostalo je slobodno 118 mjesta.
  • Na Sveučilištu u Jurja Dobrile u Puli ostalo je slobodno 349 mjesta.
  • Na Sveučilištu u Dubrovniku ostalo je slobodno 48 mjesta

Kandidati koji u ljetnom upisnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti za jesenski rok na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok. Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započet će 22. srpnja i trajat će do 21. rujna 2014. godine, odnosno do roka koji odredi visoko učilište.

Dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama www.studij.hr i www.postani-student.hr.

Popis 20 visokih učilišta koje je najviše kandidata označilo kao prvi prioritet na dan 17. srpnja 2014. godine

vu

Popis 20 studijskih programa koje je najviše kandidata označilo kao prvi prioritet na dan 17. srpnja 2014. godine

sp