Skoči do sadržaja

Konačne rang-liste za upis kandidata na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj u akademskoj godini 2015./2016. objavljene su na mrežnim stranicama www.postani-student.hr u petak, 17. srpnja 2015. godine.

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, studijske programe je ljetnom upisnom roku prijavilo 42739 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 30331.

Ponuđeno je bilo 789 studijskih programa. Prema poželjnosti studijskog programa* (omjer broja prijava prvog prioriteta i kvote) na prvom mjestu je Fizioterapija (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu). Slijede Fizioterapija (Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci), Izobrazba trenera – Fitnes (Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu) i Primaljstvo (Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci), istaknuo je Igor Drvodelić, pomoćnik ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Kandidati koji u ljetnom upisnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti za jesenski rok na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok.

Slobodno je ostalo još 7142 mjesta:

Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započet će 22. srpnja i trajat će do 21. rujna 2015. godine ili do roka koji odredi visoko učilište.

Dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama www.studij.hr i www.postani-student.hr.

*Nisu prikazani studijski programi s kvotom manjom od 10