Skoči do sadržaja

Većina mjesta za upis na studijske programe visokih učilišta u akademskoj godini 2016./2017. je popunjena, objavio je Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje nakon što su objavljene konačne rang-liste za upis kandidata u jesenskom upisnom roku. Liste su objavljene na mrežnoj stranici www.postani-student.hr u utorak 20. rujna 2016. godine.

Nakon provedenog ljetnog upisnog roka, slobodno je ostalo 8670 mjesta. Za preostala upisna mjesta, u jesenskom roku se prijavilo 7436, a pravo upisa ostvarilo je 3739 kandidata.

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji su bili: Radiološka tehnologija (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu), Radna terapija (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu), Fizioterapija (Medicinski fakultet Sveučilišta u Osijeku),Sanitarno inženjerstvo (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu), Medicinsko-laboratorijska dijagnostika (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu).

Upisi za buduće studente započinju u srijedu, 21. rujna 2016. godine i traju do datuma koji odrede visoka učilišta.

Podsjećamo, prema podacima Središnjeg prijavnog ureda,  studijske programe je u ljetnom upisnom roku prijavilo 40 385, a pravo upisa ostvarilo je 29 590 kandidata.

Kada ovom broju dodamo ostvarena prava upisa u jesenskom roku, u akademskoj godini 2016./2017. Hrvatska dobiva više od 30 tisuća brucoša.

Dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama www.studij.hr i www.postani-student.hr