Skoči do sadržaja
Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) ugostila je dana 5. srpnja 2010. godine gošće iz Nacionalne agencije za kvalitetu u visokom obrazovanju Republike Slovenije (Nacionalna agencija Republike Slovenije za kakovost v viskoem šolstvu – NAKVIS) s ciljem razmjene iskustava dobre prakse.

Ravnateljica NAKVIS-a dr. Mojca Novak zahvalila je ravnateljici AZVO prof. dr. sc. Jasmini Havranek na pozivu te je tom prigodom predstavila rad slovenske Agencije za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju NAKVIS-a, kao i ciljeve za budućnost.

Budući da je svrha ovog studijskog posjeta bila razmjena dobre prakse te uspostava suradnje, predstavnici AZVO-a prezentirali su rad i djelatnosti hrvatske Agencije kao i postupke vanjskog vrednovanja visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Također, slovenskim je kolegama predstavljen Preglednik studijskih programa, odnosno Mozvag – informacijski sustav za podršku Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, a koji se koristi u postupcima vrednovanja studijskih programa koja predlažu visokoškolske ustanove u RH. Naime, Preglednik studijskih programa, kojemu se pristupa putem internetske adrese www.azvo.hr upravo je rezultat nastojanja da se s jednog mjesta javnosti omogući uvid u programe svih razina studija na kojima se može studirati u Republici Hrvatskoj.

Datum objave: 08. srpnja 2010. godine