Skoči do sadržaja

U svjetlu jačanja prekogranične suradnje u sektoru visokog obrazovanja Agencija za znanost i visoko obrazovanje provodi prekogranična vrednovanja.

Prekogranična vrednovanja studija

Agencija za znanost i visoko obrazovanje provodi prekogranična vrednovanja studijskih programa prema modelu programskog vrednovanja koji je u tu svrhu razvila temeljem europskih Standarda i smjernica za osiguravanje kvalitete na Europskom prostoru visokog obrazovanja (ESG) 2015.

Ishodi vrednovanja:

Interregional Academy of Personnel Management, Ukrajina

Vanjska vrednovanja agencija u svrhu registracije ili obnove članstva u EQAR-u

Vrednovanje agencije ASIIN e.V.

Na zahtjev njemačke akreditacijske agencije ASIIN e.V. (The Accreditation Agency for Study Programmes in Engineering, Informatics, Natural Sciences and Mathematics) i uz suglasnost EQAR-a, AZVO je tijekom 2021. godine proveo vanjsko vrednovanje s ciljem obnove statusa ove agencije u EQAR-u.

ASIIN se u registru EQAR-a nalazi od 2008. godine.

U kontekstu vanjskog vrednovanja, AZVO je bio odgovoran za organizaciju, koordinaciju i provođenje postupka u skladu s procedurom koju je propisao EQAR.

Postupak je obuhvaćao sljedeće:
– predlaganje i imenovanje četveročlanog stručnog povjerenstva
– potpisivanje sporazuma između agencije koja prolazi vrednovanje (ASIIN), agencije koja provodi vrednovanje (AZVO) i EQAR-a
– izradu samoanalize od stane ASIIN-a
– posjet stručnog povjerenstva vrednovanoj agenciji koji se može (u skladu s epidemiološkom situacijom) provesti i online
– izradu završnog izvješća stručnog povjerenstva
– analizu završnog izvješća i donošenje konačne odluke od strane EQAR-a.

Postupak se provodio u skladu sa sljedećim dokumentima:

Imate li još pitanja?

cross-border-accreditation@azvo.hr

Kontaktirajte nas