Skoči do sadržaja

Edinburgh_veljača 2008_slika za web.jpgU organizaciji The Scottish Government, the Scottish Funding Council, Universities Scotland, University and College Union, QAA Scotland, NUS Scotland i the HE Academy na Heriot Watt University u Edinburghu je dana 21. i 22 veljače 2008. godine održan Bologna seminar pod nazivom „Learning outcomes based higher education: the Scottish experience“ na kojem su sudjelovale i predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Cilj seminara bio je okupiti predstavnike obrazovanih, državnih i javnih institucija, tijela nadležnih za izradu nacionalnih kvalifikacijskih okvira, odnosno priznavanja kvalifikacija, europskih i svjetskih agencija zaduženih za osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju studenata kako bi predstavnici škotskog visokoškolskog sustava predstavili škotski model u razvoju deskriptora za definiranje ishoda učenja na nacionalnoj i institucionalnoj razini te da bi se raspravilo o mogućnostima korištenja deskriptora za definiranje ishoda učenja prilikom izrade nacionalnih kvalifikacijskih okvira, pripreme planova i programa studija, priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija i dr.

Detaljne informacije o Bologna seminaru „Learning outcomes based higher education: the Scottish experience“ dostupne su na:
www.eventsforce.net/bologna