Skoči do sadržaja
Upravni odbor European Regional Economic Forum Network (EREF) na svojoj je 26. sjednici odabrao hrvatsku Agenciju za znanost i visoko obrazovanje kao primjer dobre prakse u implementaciji sustava osiguravanja kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju.

Tom je prilikom ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek zamoljena da hrvatska iskustva u izgradnji sustava vanjskog osiguravanja kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju iznese na međunarodnim skupovima 27. svibnja 2010. u talijanskoj Gorizi te 7. i 8. lipnja 2010. u Novoj Gorici u Sloveniji. Teme konferencija su analiza procesa reforme visokog obrazovanja i razvoja ljudskog kapitala u Europi, odnosno postizanja globalne konkurentnosti.

European Regional Economic Forum Network posvećen je jačanju europske ekonomije temeljene na znanju u skladu s novim paradigmama održivog razvoja. Kako ističu u EREF-u, iako je Europa već stoljećima glavni pokretač znanstvenog i tehnološkog progresa, Europska Unija danas bi trebala još jače poticati zemlje članice da aktiviraju svoje inovativne potencijale i na znanju temeljenu konkurentnost. Upravo zbog te činjenice, kao i one da europski prostor obiluje bogatstvom informacija, znanja i inspirativnih primjera dobre prakse, EREF nastoji stvoriti neophodnu sinergiju te poticati razmjenu informacije između svih dionika i donositelja javnih politika, upravo s ciljem jačanja europske ekonomije temeljene na znanju.

Budući da je diseminacija dobre prakse jedna od najvažnijih funkcija EREF Network, dobre prakse predstavljene na predstojećim konferencijama, a među kojima će biti i Agencija za znanost i visoko obrazovanje, bit će prezentirane u Wall Street Journal Europe.

Nacional: „Agencija za znanost i visoko obrazovanje proglašena primjerom uspješnosti“