Skoči do sadržaja

Od 19. do 21. veljače 2008. godine na Sveučilištu u Rijeci održan je u okviru Tempus MOBIL projekta seminar ‘MOBIL – Enhancing Mobility of Croatian Academic Community’ .  Cilj  ovog projekta je povećati mobilnost hrvatske akademske zajednice unutar Europe te stvaranje platforme za ulazak Hrvatske u program ERASMUS (potprogram LLP-a).

Seminaru su prisustvovali predstavnici hrvatskih i inozemnih partnerskih ustanova koje sudjeluju u projektu  (Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Institut za društvena istraživanja, Institut za razvoj obrazovanja, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Rijeci, International Programme Office for Education and Training iz Švedske, Techniche Universität Dresden, Zagrebačka škola za menadžment) te predstavnici ostalih sveučilišta u Republici Hrvatskoj (Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Puli) koja su se u aktivnost uključila na dobrovoljnoj bazi.

Koordinator projekta je Institut za razvoj obrazovanja (www.iro.hr).

Cilj seminara je izrada akcijskog plana za sva hrvatska sveučilišta u svrhu što uspješnijeg uključivanja u Erasmus, te njegovo objavljivanje u lipnju 2008. godine. U svrhu izrade akcijskog plana provedena je i anketa o pripremljenosti hrvatskih sveučilišta za sudjelovanje u Erasmusu, čiji su rezultati predstavljeni na seminaru.
Sudjelovanje hrvatskih sveučilišta u mobilnosti u sklopu programa ERASMUS bit će moguće od akademske godine 2008./2009. Podrobnije informacije o LLP programu dostupne su na stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije (www.mobilnost.hr).

Materijali sa seminara dostupni su na www.iro.hr/mobil

Datum objave: 29. veljače 2008.