Skoči do sadržaja

U petak i subotu, 5. i 6. ožujka 2010. godine na Sveučilištu u Zagrebu održan je međunarodni okrugli stol “Processing the Bologna Process: Current Losses and Future Gains“. Skup je organizirala UNESCO Katedra za menadžment Sveučilišta u Zagrebu kako bi istaknuti profesori s hrvatskih i europskih sveučilišta razmijenili svoja iskustva i razmišljanja o Bolonjskom procesu te pozitivnim i negativnim stranama provedbe bolonjske reforme u visokom obrazovanju. Konferenciji su prisustvovali i djelatnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Tijekom izlaganja i rasprava uglednih gostiju iz Slovenije, Austrije, Italije, Velike Britanije i Hrvatske, na okruglom stolu izneseni su podaci i procjene pozitivnih učinaka bolonjske reforme u Hrvatskoj i Europi, ali i kritike koje se odnose na način njezine provedbe na nekim fakultetima, s analizama običajnih, ekonomskih i zakonskih uzroka implementacije studiranja prema bolonjskom modelu.

Zaključak okruglog stola je da Bolonjski proces svim sudionicima donosi više prednosti nego nedostataka te da u cjelovitoj i dosljednoj provedbi bolonjske reforme u Republici Hrvatskoj treba ustrajati.

Datum objave: 8. ožujka 2010. godine