Skoči do sadržaja

Priručnik ‘Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe’, koji je priredila Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja, od 1. prosinca 2009. godine dostupan je javnosti na internetskim stranicama AZVO-a u pdf izdanju te u tiskanom izdanju.

Priručnik koji smo zamislili kao praktičan vodič, nudi učenicima i budućim studentima mnoštvo korisnih informacija s ciljem da im se dodatno pojasni i olakša postupak prijava za polaganje ispita državne mature i upisa na studijske programe. naslovnica.JPG

Između ostalog, priručnik donosi detaljan prikaz prijava za polaganje ispita državne mature i prijava za upis na studijske programe kroz Nacionalni informacijski sustav prijava na visoka učilišta, kojemu se pristupa preko internetske stranice www.postani-student.hr, kao i informacije o uvjetima za upis na studijske programe te tablične prikaze odluka visokih učilišta o korištenju rezultata državne mature pri izradi rang-lista za upis na studijske programe.

Priručnik sadržava i kalendar u kojem se nalaze svi važni datumi i rokovi vezani uz prijavu i polaganje ispita državne mature te prijavu za upis na studijske programe.

Priručnik ‘Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe’

Datum objave: 1. prosinca 2009. godine