Skoči do sadržaja

Na  Tehničkom sveučilištu u Istanbulu (ITU) 12. i 13. listopada 2009. godine održana je OECD IMHE (Organisation for European Economic Co-operation – Programme on Institutional Management in Higher Education) konferencija na temu kvalitete nastave u visokom obrazovanju na kojoj su sudjelovali i predstavnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Cilj konferencije bio je istaknuti učinkovite, institucionalno opsežne inicijative za poticanje kvalitete nastave te pripadajuće javne politike, kao i podržati njihov odraz  na strategije i praksu koja bi mogla omogućiti visokoškolskim institucijama da poboljšaju kvalitetu svojih nastavnih aktivnosti, a time i kvalitetu ishoda učenja.

Konferencija je obuhvatila dvije glavne teme:

1. međuodnos kvalitete nastave i kvalitete ishoda učenja,
2. nacionalni/regionalni/institucionalni poticaj (javne politike, sustavi osiguravanja kvalitete itd.) usmjereni prema poboljšanju i priznavanju kvalitete nastave.

Namjera konferencija bila je da identificira ključna pitanja, usmjeri ih prema mjestu gdje bi mogla biti rješenja te pruži preporuke za daljnje korake koji bi se mogli poduzeti na samim visokim učilištima, zatim državnim institucijama i drugim dionicima u sustavu visokog obrazovanja.
Također, tjekom konferencije izuzetno je važno bilo osigurati mogućnost za razmjenu najbolje prakse. Naposlijetku, konferencija je poslužila kao baza za razvoj izvanformalne mreže unutar koje će svakako u budućnosti doći do razmjene korisnih i vrijednih informacija te iskustava koja će biti stjecana na područje ove, za razvoj visokog obrazovanja izrazito važne teme.

Više informacija o OECD IMHE konferenciji u Istanbulu: http://www.oecdistanbul2009.com/

Datum objave: 15. listopada 2009. godine