Skoči do sadržaja

U organizaciji Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske dana 25. travnja 2007. godine u Donjoj Stubici održana je radionica “Kvaliteta u visokom obrazovanju”.

Na radionici su voditelji projekata financiranih u okviru programa “Izgradnja institucijskih mehanizama za osiguranje kvalitete” predstavili rezultate te pokrenuli raspravu o problemskim područjima, aktualnim pitanjima i rješenjima u području osiguranja kvalitete u visokom obrazovanju.
Prof. dr.sc. Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje,, na radionici je predstavila ulogu Agencije kao samostalnog tijela odgovornog za vanjsko vrednovanje kvalitete na nacionalnoj razini te model sustava osiguranja kvalitete u Republici Hrvatskoj.
Prof. Havranek istaknula je kvalitetu visokog obrazovanja kao kritičko pitanje, jer kvaliteta predstavlja „srce“ akademskog rada, a provjera i rezultati će u konačnici pokazati spremnost akademske zajednice za izgardnju novog društva – društva znanja i uspješnog gospodarstva.
Na radionici je također prezentirana publikacija Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske “Kvaliteta u visokom obrazovanju” .
Datum objave: 26. travnja 2007.