Skoči do sadržaja
U sklopu tribine „ISO Forum Croaticum“ Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom akreditacijskom agencijom te Hrvatskim zavodom za norme, u utorak 08. lipnja 2010. godine organizira predavanje pod nazivom „Implementacija Bolonjskog procesa u Republici Hrvatskoj  – uloga Agencije za znanost i visoko obrazovanje“.

Ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO)  prof. dr. sc. Jasmina Havranek tom će prigodom upoznati sudionike s razlozima koji su potaknuli reformu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, trenutačnim stanjem kao i aktivnostima koje AZVO provodi u skladu sa Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju.

Visoko obrazovanje u Republici Hrvatskoj posljednje desetljeće doživljava intenzivne reforme s ciljem usklađivanja visokog obrazovanja s načelima Bolonjske deklaracije te prepoznatljivosti u Europskom prostoru visokog obrazovanja. Reforme, između ostalog, podrazumijevaju uvođenje ciklusa 3-2-3 studiranja i oblikovanje sustava osiguravanja kvalitete na visokim  učilištima, što je bitan čimbenik usporedivosti studijskih programa u Europskom prostoru visokog obrazovanja i mobilnosti studenata i nastavnika. Studijski programi  u Republici Hrvatskoj restrukturirani su u skladu s načelima Bolonjske deklaracije, a u tijeku je njihova revizija.

Tribina će se održati 08. lipnja 2010. u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2 u Zagrebu, s početkom u 9:00 sati.

Datum objave: 7. lipnja 2010. godine