Skoči do sadržaja
U prostorijama Agencije za znanost i visoko obrazovanje 26. ožujka 2010. održana je radionica sa predstavnicima Studentskih zborova Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru i Dubrovniku pod nazivom „Uloga studenata u radu sustava za osiguravanje kvalitete na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i njihova iskustva u implementaciji bolonjskog procesa do 2010. g.“

Predstavnici Studentskih zborova kroz svoje su prezentacije progovorili o tome na koji način i u kolikoj mjeri hrvatski studenti sudjeluju u radu svojih institucija, prije svega po pitanju osiguravanja kvalitete te kakva su općenito stajališta studenata o ključnim pitanjima implementacije bolonjske reforme deset godina nakon potpisivanja Deklaracije. Neke od tema o kojima je bilo riječi na radionici su dodjeljivanje ECTS bodova, dostupnost informacija unutar visokog učilišta, studentska prolaznost na ispitima, zadovoljstvo studenata definiranim ishodima učenja, mobilnost studenata, studentski standard, kontakti s alumnijima, itd.

Prezentacije predstavnika Studentskih zborova svih sedam Sveučilišta u Republici Hrvatskoj, možete pogledati u nastavku:

SZ Sveučilišta u Zagrebu

SZ Sveučilišta u Rijeci

SZ Sveučilišta u Dubrovniku

SZ Sveučilišta u Splitu

Sveučilište u Zadru

Međunarodna razmjena na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Datum objave: 30. ožujka 2010. godine