Skoči do sadržaja

Dana 11. lipnja  2008. godine, Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4, Zagreb
U organizaciji Nacionalnog ENIC/NARIC ureda, Agencija za znanost i visoko obrazovanje dana 11. lipnja  2008. godine, u prostorima Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb, je održana radionica pod nazivom „Model operativnog plana i zakonodavstvo“ u okviru MATRA MPAP pretpristupnog programa „Osnaživanje uloge Nacionalnog ENIC/NARIC ureda“ , koji Agencija provodi u suradnji s državnim tijelima Kraljevine Nizozemske.

Cilj radionice bio je upoznati predstavnike resornih ministarstava i drugih javnih i državnih institucija, kao i predstavnike profesionalnih udruženja i komora nadležnih za regulirane djelatnosti u Republici Hrvatskoj s postupkom priznavanja stručnih kvalifikacija, odnosno s regulativom Europske unije u tom području, a sve s ciljem usklađivanja hrvatskog zakonodavstva u području priznavanja sa zahtjevima spomenute regulative te stvaranju administrativnih i institucionalnih preduvjeta da se zakonska rješenja mogu što bolje primijeniti u praksi. Također je prisutnima izložen primjer i iskustvo prilagodbe nizozemskog nacionalnog zakona Direktivi 2005/36/EC.
Prezentacije:

  1. Model Operation Plan
  2. Fraudulent Documents
  3. Transposition of Directive into Netherlands Law
  4. Nacionalna baza podataka o priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija

Popis registriranih sudionika:

Radionica Model operativnog plana i zakonodavstvo, lipanj 2008

Tijekom radionice predstavnici resornih ministarstava i drugih javnih i državnih institucija, te predstavnici profesionalnih udruženja i komora su:

  • upoznali se sa iskustvom predstavnika Kraljevine Nizozemske u prilagodbi nizozemskog nacionalnog zakona Direktivi 2005/36/EC,
  • upoznati sa nacionalnom bazom podataka o priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija (koja se izrađuje u okviru projekta) sa svrhom objedinjavanja postupka priznavanja stručnih kvalifikacija u rhi u jednom informacijskom sustavu, u skladu s Direktivom 2005/36/EC,
  • razmijenili iskustva o mogućim problemima u postupku priznavanja inozemnih stručnih kvalifikacija,
  • ostvarili kontakte s gostima i predstavnicima srodnih institucija

Datum objave: 16. lipnja 2008 godine