Skoči do sadržaja

Budući da je rok za prijavu ispita državne mature za ljetni ispitni rok 31. siječanj 2010. godine, smatramo važnim još jednom podsjetiti učenike i buduće studente da do navedenog datuma putem internetske stranice www.postani-student.hr prijave ispite državne mature, odnosno odaberu željene studijske programe, kako bi se pravovremeno prijavili za nastavak školovanja na nekom od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Prema Pravilniku o polaganju ispita državne mature do uključivo 31. siječnja 2010. godine bit će omogućeno prijavljivanje ispita državne mature i studijskih programa svim kandidatima, uključujući i kandidate koji su svoje četverogodišnje srednje obrazovanje završili u Republici Hrvatskoj prijašnjih godina te kandidate koji su završili najmanje ekvivalentno četverogodišnje srednje obrazovanje izvan Republike Hrvatske.

Također, učenici koji su već prijavili ispite državne mature, a žele mijenjati razine ispita obveznog dijela državne mature ili ispite izbornog dijela, mogu to učiniti do uključivo 31. siječnja 2010. godine. Nakon 31. siječnja 2010. godine prijava ispita državne mature smatra se konačnom te se više ne može mijenjati.

Ovim putem želimo učenicima, ali i njihovim roditeljima, još jednom ukazati na važnost internetske stranice www.postani-student.hr. Kako je već poznato, cjelokupan proces prijava ispita državne mature i prijava za upis na studijske programe od ove se godine izvodi putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta kojemu se pristupa preko internetske stranice www.postani-student.hr. Na spomenutoj stranici učenici mogu pronaći i pdf format brošure ‘Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe’ u kojemu će, pored rokova, pronaći i detaljne informacije i upute o samom postupku prijave i polaganja ispita državne mature kao i postupku prijave na studijske programe te važne informacije o uvjetima za upis na studijske programe kao i tablični prikaz odluka visokih učilišta o korištenju rezultata državne mature pri izradi rang-lista za upis na studijske programe.

Datum objave: 14. siječnja 2010. godine