Skoči do sadržaja

Dana 3. i 4. srpnja 2007. godine u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica u Vrelu održava se, u organizaciji tima tehničke pomoći CARDS 2003 i Agencije za znanost i visoko obrazovanje, dvodnodnevni seminar o kurikulumu u visokom obrazovanju.

Seminari su organizirani u sklopu projekta CARDS 2003 Jačanje Agencije za znanost i visoko obrazovanje u njezinoj ulozi osiguranja kvalitete te razvoj pratećeg informacijskog sustava koji je započeo u rujnu 2006. godine i trajat će 18 mjeseci.

Glavni su ciljevi projekta

  • jačanje uloge Agencije za znanost i visoko obrazovanje u području osiguranja kvalitete na visokoobrazovnim ustanovama,
  • uspostava nacionalne mreže osiguranja kvalitete i
  • izgradnja informacijskog sustava koji će podržavati proces osiguranja kvalitete u hrvatskoj akademskoj zajednici.

Projekt u potpunosti financira Europska unija u iznosu od € 600.000, a provodi ga međunarodni konzorcij tvrtki GOPA Consultants iz Njemačke i Nobium d.o.o. iz Hrvatske.

Tema seminara vezana je na izradu visokoškolskih kurikuluma studijskih programa. Na ovom seminaru bit će predstavljena slovenska i hrvatska iskustva kod izrade novih visokoškolskih programa i korištene metodologije, što će omogućiti usporedbu i izmjenu iskustava. U nastavku seminara bit će predstavljen nacionalni kvalifikacijski okvir i izrada nacionalnog kurikuluma, dva elementa koja u određenoj mjeri utječu i na izradu visokoškolskih programa i koji će omogućiti diskusiju u širem okviru. Drugoga dana seminara, nakon predstavljanja praktičnog primjera razvoja i implementacije novog programa, održat će se dvije paralelne radionice o nacionalnom kvalifikacijskom okviru i nacionalnom kurikulumu.

Datum objave: 02. srpnja 2007.