Skoči do sadržaja
U Zagrebu je dana 25. i 26. listopada 2007. godine održan seminar pod nazivom Right of establishment and freedom to provide services, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i norveške tvrtke Statskonsult, u okviru bilateralne suradnje Republike Hrvatske s Kraljevinom Norveškom.

Prvi dan seminara bio je posvećen implementaciji zahtjeva „Direktive 2006/123/EZ Europskoga Parlamenta i Vijeća od 29. prosinca 2006. godine o uslugama na unutarnjem tržištu“, dok je drugi dan bilo riječi o implementacije zahtjeva „Direktive 2005/36/EZ Europskoga Parlamenta i Vijeća od 7. rujna 2005. godine o priznavanju stručnih kvalifikacija“ te o uzajamnom priznavanju stručnih kvalifikacija.

Predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje su sudjelovale na drugom danu seminara na kojem su održale uvodno izlaganje o priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u Republici Hrvatskoj. Isto tako, predstavnice Agencije su sudjelovale u diskusijama radnih grupa koje su se održale tijekom drugog dana seminara u kojima su prisutne upoznale s postupkom stručnog priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija (u svrhu zapošljavanja u RH), kao i s planovima Agencije za znanost i visoko obrazovanje na polju stručnog priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u Republici Hrvatskoj, kojima je cilj pružiti pomoć pri usklađivanju hrvatskog zakonodavstva u području priznavanja sa zahtjevima Direktive 2005/36/EZ, kao i pri stvaranju administrativnih i institucionalnih preduvjeta kako bi se zakonska rješenja mogla što bolje primijeniti u praksi.

Datum objave: 14. studenog 2007.