Skoči do sadržaja

Predstavnici Odjela za znanost, Agencije za znanost i visoko obrazovanje su u periodu od 10. do 14. studenog 2008. godine posjetile Dansku Agenciju za znanost, tehnologiju i inovacije (Danish Agency for Science, Technology and Innovation), Dansku Nacionalnu zakladu za istraživanja (Danish National Research Foundation) i Centar izvrsnosti na sveučilištu u Roskildu (Danish National Research Foundation Centre for Viscous Liqid Dynamics at IMFUFA – Roskilde University΄s Department of Mathematics and Physics). Primarni cilj studijskog posjeta jest doprinijeti institucionalnom razvoju Agencije za znanost i visoko obrazovanje, razvijati suradnju sa inozemnim institucijama sa sličnim djelokrugom rada te doprinositi profesionalnom usavršavanju djelatnika Agencije.

U okviru studijskog posjeta predstavnice Odjela za znanost prikupile su vrijedne informacije o danskom ustroju znanstvene djelatnosti i njezinih tijela, financiranju i osnivanju znanstvenih centara izvrsnosti te o evaluiranju znanstvenih projekata.

Studijski posjet organiziran i financiran je od strane Ureda za tehničku pomoć i razmjenu informacija Opće uprave za proširenje EU (TAIEX). 

Izvještaj sa studijskog posjeta

Popis prezentacija (na engleskom jeziku)
Danish National Research Foundation.pdf
Danish National Research Foundation-nastavak.pdf
Danish Council for Independent Research.pdf
Danish Council for Strategic Research.pdf
Innovation Danmark.pdf
Innovation Danmark-nastavak.pdf
Industrial Ph.D.-1.dio.pdf
Industrial Ph.D.-2.dio.pdf
Industrial Ph.D.-3.dio.pdf
Industrial Ph.D.-4. dio.pdf
Industrial Ph.D.-5.dio.pdf