Skoči do sadržaja
U okviru CARDS 2003 projekta (Furtherance of the Agency for Science and Higher Education in its Quality Assurance role and the development of a supporting Information System) i njegove prve komponente, koja ima za cilj pružiti podršku Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, predstavnici Agencije posjetili su, u periodu od 17. do 23. veljače 2008. g., švedske i norveške institucije koje djeluju u sustavu visokog obrazovanja: Swedish National Agency for Higher Education, University College of Södertörn, Uppsala University, Norwegian Agency for Quality Assurance in Education (NOKUT), Oslo University College.
S7300252.JPG

S7300215.JPGNa studijskom putovanju predstavnici Agencije upoznali su se sa organizacijom nacionalnih agencija u Švedskoj i Norveškoj, njihovim sustavom osiguravanja kvalitete, aktivnostima vezanim uz vanjsko vrednovanje, procedurama i kriterijima.

Posjet srodnim agencijama u Švedskoj i Norveškoj ocijenjen je kao izuzetno koristan te će se u narednom periodu pripremiti predstavljanje organizacije i sustava osiguravanja kvalitete u Švedskoj i Norveškoj u odnosu na Republiku Hrvatsku.

Osim predstavnika Agencije na studijskom putovanju sudjelovao je i voditelj projektnog tima CARDS 2003 projekta , g. Sergij Gabršček.

Datum objave: 26. veljače 2008. godine