Skoči do sadržaja

Predstavnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje, odnosno hrvatskog ENIC ureda, sudjelovali su 5. Studenoga 2009. godine u Beogradu, na regionalnoj konferenciji ENIC ureda, organiziranoj od strane  Vijeće Europe i financiranoj od strane Europske unije.

Konferencija je održana u sklopu projekta Unaprjeđivanje sustava visokog obrazovanja u Republici Srbiji te je naglasila važnost suradnje između ENIC centara u regiji na rješavanju sličnih problema koji se javljaju kod priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija, osobito onih stečenih u zemljama regije. Iznesen je prijedlog za osnivanjem regionalne mreže ENIC centara, po uzoru na neke druge europske zemlje (npr. Nordic National Recognition Information Centres – NORRIC) .

Osim predstavnika iz Republike Hrvatske, na konferenciji su sudjelovali predstavnici ENIC centara iz Bosne i Hercegovine, Republike Srbije te Republike Slovenije, kao i kolege iz ENIC centara Francuske, Danske i Nizozemske. Svaki od prisutnih ENIC ureda ukratko je predstavio praksu priznavanja u svojoj zemlji, s naglaskom na izazove koji se javljaju u postupku priznavanja inozemnih kvalifikacija.

Na konferenciji su, osim predstavnik ENIC ureda iz regije, sudjelovali i predstavnici Vijeća  Europe te predstavnici visokoškolskih institucija i drugih tijela koji se bave visokim obrazovanjem u Republici Srbiji.

Datum objave: 11.studenog 2009. godine