Skoči do sadržaja

Djelatnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje sudjelovala je u periodu od 24.02.-25.02.2009. godine na seminaru: „Centres of Excellence in University Education“ u Helsinkiju. Seminar je organizirao FINHEEC – Finnish Higher Education Evaluation Council i ENQA – European Association for Quality Assurance in Higher Education.

FINHEEC je u prosincu 2008. godine završio postupak petog ciklusa evaluacije prijava za odabir centara izvrsnosti u visokom obrazovanju u Finskoj. Zaprimljene su 44 prijave fakultetskih odjela, a centrima izvrsnosti proglašeno je njih 10 za period od 2010. do 2012.godine.
Cilj seminara je bila razmjena iskustva i širenje informacija dobre prakse u edukaciji. Neki od predavača su bili i recenzenti koji su sudjelovali u procesu evaluacije te su iznijeli svoja iskustva, prednosti i nedostatke samog procesa evaluacije i njenog unapređenja.
Pored finskog modela odabira centara izvrsnosti, na seminaru je prezentiran i švedski model od strane Švedske nacionalne agencije za visoko obrazovanje.

Više informacija o seminaru možete naći na stranici:
http://www.kka.fi/index.phtml?l=en&s=84

Datum objave: 05.ožujka 2009. godine