Skoči do sadržaja

Od 25. do 27. studenoga 2010. godine u zagrebačkom Muzeju Mimara održava se 3. kongres povjesničara umjetnosti pod pokroviteljstvom Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Nakon četiri godine povjesničari umjetnosti okupljaju se na središnjem nacionalnom skupu struke, 3. kongresu hrvatskih povjesničara umjetnosti, u organizaciji Instituta za povijest umjetnosti, Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske i Muzeja Mimara.

Na skupu sudjeluje stotinjak izlagača iz cijele Hrvatske – znanstvenika, sveučilišnih nastavnika, muzealaca, konzervatora i ostalih stručnjaka.

Središnje teme Kongresa su problemi odnosa prema prostoru, hrvatska povijest umjetnosti, europske integracije i međunarodna suradnja te položaj struke u suvremenom društvu.

Na Kongresu su upriličene i dvije panel-diskusije, Poruke prostora voditelja prof. dr. sc. Vladimira P. Gossa te Stanje povijesti umjetnosti u Hrvatskoj i problemi njezine integracije u međunarodnu povijesno-umjetničku zajednicu voditeljice dr. sc. Ljiljane Kolešnik.

Više pročitajte ovdje