Skoči do sadržaja

S ciljem informiranja budućih studenata o prijavama za upis na studijske programe za akademsku godinu 2011./2012. Agencija za znanost i visoko obrazovanje sudjelovala je na Smotri Sveučilišta u Zagrebu od 04. do 06. studenoga, zatim u Splitu 03. i 04. prosinca te u Osijeku 10. i 11. prosinca 2010. godine.

Predstavnici Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje buduće su brucoše  informirali o polaganju državne mature i prijavama za upis na studijske programe visokih učilišta putem NISpVU sustava, kojemu se pristupa preko internetske stranice www.postani-student.hr.

Zainteresiranima su dijeljeni novi priručnici “Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe”, koje je Agencija za znanost i visoko obrazovanje priredila u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja i CARNetom, zatim letci Središnjeg prijavnog ureda, a prikazana je i multimedijalna prezentacija o cjelokupnom procesu prijava ispita državne mature, odnosno prijava za upis na studijske programe.

Na smotrama su posjetitelji, između ostaloga, mogli dobiti informacije o upisima na studijske programe u Republici Hrvatskoj te uvjetima studiranja, ECTS sustavu za prijenos i prikupljanje bodova, studentskom životu, uvjetima smještaja tijekom studiranja,  mogućnostima zapošljavanja nakon završenog studija,itd.

Glas Slavonije: Maturanti doznali sve o fakultetima i državnoj maturi

Prezentacija Središnjeg prijavnog ureda AZVO na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Letak „Državna matura 2010./2011. i prijave studijskih programa“

Preuzimanje priručnika „Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe“