Skoči do sadržaja

Predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje  te predsjednica Akreditacijskog savjeta AZVO-a  prof. dr. sc. Vlasta Vizek – Vidović sudjelovale su na 5. europskom forumu za osiguravanje kvalitete, održanom u Lyonu od 18. do 20. studenog 2010. godine.

Forum je, na temu europske dimenzije osiguravanja kvalitete, organizirala grupa E4 (ENQA – Europska udruga za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju, EURASHE – Europska udruga visokih učilišta, ESU – Europski studentska unija i EUA – Europska udruga sveučilišta).

U sklopu Foruma održan je 19. studenoga Forum cafe, na kojem je AZVO sudjelovao sa svojim izložbenim prostorom i promotivnim materijalima. Predstavnice Agencije predstavile su tom prigodom rad AZVO-a te tijekom sat vremena privukle 50-ak posjetitelja koje su informirale o novim postupcima i ulozi AZVO-a nakon zakonskih izmjena provedenih 2009. godine. Zainteresiranima su podijeljeni materijali o AZVO-u, sudionici su informirani o mogućnostima prijave za stručna povjerenstva u vrednovanjima, najavljen je predstojeći sastanak upravljačkog odbora mreže CEEN u Splitu te su prikupljeni materijali ostalih izlagača – registra EQAR, škotske studentske organizacije SPARQS i Sveučilišta u Rijeci koje je provelo veliko istraživanje uspjeha bolonjske reforme u svojoj instituciji.

Cjelovito izvješće s Foruma možete pročitati ovdje.