Skoči do sadržaja

U organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje 27. i 28. svibnja 2011. godine na Sveučilištu u Splitu održan je sastanak Upravnog odbora i generalna skupština Network of Central and Eastern European Quality Assurance Agencies in Higher Education (CEENQA) te radionica. Ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek izabrana je članicom Izvršnog vijeća CEENQA, na radoblje od dvije godine.

Pored sastanka Upravnog vijeća te održavanja generalne skupštine CEE Network-a, organizacije koja okuplja agencije za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju središnje i istočne Europe, održana je jednodnevna radionica na kojoj se raspravljalo o pripremama za međunarodno vanjsko vrednovanje agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju, zbog ostvarivanja punopravnog članstva u ENQA-i (European Association for Quality Assurance in Higher Education), krovnom udruženju koje okuplja nacionalne agencije unutar Europskog prostora visokog obrazovanja.

Prezenteri Nick Harris i dr. David Cairns, upoznali su predstavnike agencija sa očekivanjima koje je potrebno ispuniti kako bi međunarodno vanjsko vrednovanje rezultiralo uspješnim ishodom, kao i dijelovima procedure samog postupka.

Drugi dio radionice bio je posvećen vrednovanjima združenih programa, a prezentaciju je na tu temu održala Kaja Braathen iz Netherlands-Flemish Accreditation Agency.

U nastavku možete pogledati prezentacije s radionice :
Preparing for an external review of a quality agency for ENQA
Messages for QA agencies
Accreditation of joint programmes; challenges and opportunities

AZVO je punopravni član CEEN-a od travnja 2008. godine. Primarni cilj ove organizacije jest razmjena iskustava u procesima osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju, zatim preporuke eksperata, proaktivne uloge u izgradnji i harmonizaciji Europskog prostora visokog obrazovanja (EHEA), poticanje projekata za apliciranje u EU fondovima, itd.