Skoči do sadržaja

Ministar obrane Republike Hrvatske Davor Božinović i načelnik GS OSRH general pukovnik Drago Lovrić  nazočili su u utorak, 12. srpnja 2011. godine na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“ prezentaciji projekta transformacije Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski“ u visokoobrazovnu ustanovu.

Projekt su predstavili ravnatelj HVU-a general bojnik Mirko Šundov i njegov zamjenik brigadni general Slaven Zdilar, a prezentaciji su nazočili i ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek sa suradnicama te drugi predstavnici MORH-a i GS OSRH.

U sklopu prezentacije istaknuto je da za transformaciju HVU-a u visokoobrazovnu ustanovu postoje zakonski preduvjeti, a temelj joj predstavljaju i potrebe OSRH i MORH-a, kao i sigurnosno-obrambenog sustava RH, Strateški pregled obrane, Dugoročni plan razvoja 2006.-2015. te postojeći koncepti izobrazbe.

“Agencija za znanost i visoko obrazovanje već je ranije podržala inicijativu i aktivno je uključena u njenu realizaciju”, potvrdila je ravnateljica Havranek. Agencija smatra da HVU i Institut za razvoj i istraživanje obrambenih sustava (IROS) zadovoljavaju sve bitne pretpostavke za provođenje sveučilišnih studijskih programa u suradnji sa javnim sveučilištima RH.

Više pročitajte ovdje.