Skoči do sadržaja

Predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje sudjelovale su na Regionalnoj konferenciji ENIC centara koja je održana u Mostaru, Bosna i Hercegovina, 29. i 30. rujna 2011. godine.

Teme konferencije bile su iskustava i prakse s područja priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija, pružanje smjernica za poboljšanje prakse priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u Europskom prostoru visokog obrazovanja te usklađivanje nacionalnog zakonodavstva s načelima Konvencije o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija u području Europe iz 1997. godine – tzv. Lisabonska konvencija.

Predstavnici nacionalnih informacijskih centara država regije su prezentirali prakse priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u svojim zemljama, postignuća te glavna pitanja s područja priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u regiji.

Konferenciji su, uz predstavnike informacijskih centara država regije, prisustvovali predstavnici sveučilišta Bosne i Hercegovine, predstavnici ministarstava Bosne i Hercegovine s područja obrazovanja te predstavnica Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini.

Organizator konferencije bio je Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja Bosne i Hercegovine (CIP).