Skoči do sadržaja

Sedmi po redu Sajam stipendija predstavit će sve informacije o stipendijama, studijskim programima i pripremama za prijave.

Sajam_stipendija_logo

Institut za razvoj obrazovanja organizira 7. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude u srijedu, 19. listopada 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Sajam je jedinstven događaj u Hrvatskoj na kojemu učenici, studenti i ostali zainteresirani mogu saznati sve o stipendijama za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Na Sajmu će izlagati više od 40 uglednih institucija iz devet različitih zemalja. Ove godine, Sajam će po prvi puta predstaviti i popratni sadržaj koji je usko vezan uz prijavu na stipendije: predstavit će se studijski programi, standardizirani ispiti za studij u inozemstvu, tečajevi stranih jezika, te usluge prijevoda prijavne dokumentacije.

Također, dana 20. listopada bit će pokrenut Online Sajam stipendija na portalu www.stipendije.info, putem kojega će informacije o predstavljenim izlagačima na Sajmu postati dostupne svim hrvatskim građanima bez obzira na njihovo mjesto stanovanja.

Na Sajmu izlažu hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i udruge. Ove godine se očekuje više od 7.000 posjetitelja, koji će na štandovima, predavanjima, radionicama i kroz razgovore s bivšim stipendistima moći saznati informacije o mogućnostima studija i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Među najznačajnijim novinama ovogodišnjeg Sajma će biti predstavljanje Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske kao prve Zemlje partnera Sajma. Obrazovni sustav Ujedinjene Kraljevine poznat je po svojoj izvrsnosti diljem svijeta, a posjetitelji ovogodišnjeg Sajma će imati priliku razgovarati s britanskim izlagačima i bivšim stipendistima britanskih obrazovnih institucija.

Sve informacije o Sajmu stipendija dostupne su na portalu www.stipendije.info i na www.facebook.com/trazim.stipendiju.