Skoči do sadržaja

Agencije za znanost i visoko obrazovanje bit će domaćin radionice Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA) pod nazivom „Preparation of external reviews and writing of self-evalutaion“ koja će se u okviru projekta „Globalne inicijative za izgradnju kapaciteta u osiguravanju kvalitete Svjetske banke“ (GIQAC) održati 8. i 9. ožujka u Zagrebu. Radionica je namijenjena predstavnicima agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju iz naše regije.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje na ovoj će radionici u Zagrebu, između ostalog, kolegama iz regije prenijeti svoje iskustvo pripreme za međunarodno vanjsko vrednovanje te prezentirati ostale aktivnosti koje je provela u cilju ostvarivanja punopravnog članstva u ENQA-i.

Cilj GIQAC  projekta je podržati regionalne agencije za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju u prilagodbi svojih aktivnosti međunarodno prihvaćenim standardima te stvoriti zajedničku bazu stručnjaka za vanjsko osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju.
Prvi sastanak projekta održan je pod pokroviteljstvom ENQA-e i  Austrijskog vijeća za akreditaciju (AAC), u lipnju 2011. godine u Beču te je bio posvećen različitim aspektima Europskih standarda i smjernica za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ESG).

Program radionice