Skoči do sadržaja

Dana 05. ožujka 2012. godine u prostorijama Poslovnog centra VMD u Zagrebu s početkom u 10:00 sati održana je poludnevna radionica „Mogući modeli financiranja u znanosti i visokom obrazovanju –  europska iskustva i hrvatski planovi s naglaskom na znanstvene institute“ u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Na temelju interesa iskazanog od strane predstavnika javnih znanstvenih instituta u Republici Hrvatskoj, Agencija za znanost i visoko obrazovanje organizirala je radionicu čiji je glavni cilj bio iznijeti konkretna iskustva Danske i Njemačke vezano za moguće modele financiranja te potaknuti raspravu o razvoju odgovarajućeg modela u hrvatskim prilikama.

Govornici na radionici bili su gospođa Birgit Kjølby, voditeljica Odjela za programske ugovore u danskoj Agenciji za sveučilišta i internacionalizaciju pri Ministarstvu znanosti, tehnologije i inovacija, te gospođa Alice Hohn, bivša voditeljica Odjela za upravljanje istraživanjem Istraživačkog centra društvenih znanosti u Berlinu, trenutno zaposlena u Uredu za međunarodnu suradnju istog Centra.

Na radionici je sudjelovalo oko 50 sudionika, većim dijelom s javnih znanstvenih instituta, ali i predstavnika sveučilišta, Agencije za znanost i visoko obrazovanje i drugih dionika iz sustava znanosti i visokoga obrazovanja.