Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) ugostila je u Zagrebu 8. i 9.ožujka 2012. godine predstavnike regionalnih agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju na dvodnevnoj radionici Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA), s ciljem razmjene iskustava o procesu pristupanja toj krovnoj europskoj udruzi.

ENQA_AZVO_radionica_1

Dvodnevna radionica pod nazivom „Preparation of external reviews and writing of self-evalutaion“ je organizirana u okviru projekta „Globalne inicijative za izgradnju kapaciteta u osiguravanju kvalitete Svjetske banke“ (GIQAC), čiji je cilj podržati regionalne agencije za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju u prilagodbi svojih aktivnosti međunarodno prihvaćenim standardima te stvoriti zajedničku bazu stručnjaka za vanjsko osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju.

Domaćini iz AZVO-a na ovoj su radionici kolegama iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije, Makedonije i Rumunjske prenijeli svoja iskustva stečena tijekom prošlogodišnjeg uspješnog postupka međunarodnog vanjskog vrednovanja AZVO-a te su prezentirane ostale aktivnosti provedene u cilju ostvarivanja punopravnog članstva hrvatske agencije u ENQA-i.

Podsjećamo, Agencija za znanost i visoko obrazovanje primljena je u punopravno članstvo Europskog udruženja za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA-e) u listopadu 2011. godine te je u studenome iste godine uvrštena u Europski registar agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (EQAR),  čime je potvrđena njezina međunarodna vjerodostojnost kao i uvjeti djelovanja na cijelom Europskom prostoru visokog obrazovanja.

Status punopravnih članica ENQA-e za sada imaju 42 agencije i uglavnom je riječ o agencijama iz zemalja Europske unije. Hrvatska Agencija za znanost i visoko obrazovanje prva je agencija iz naše regije koja je uspjela dobiti status punopravne članice ovog krovnog europskog udruženja.

GIQAC ASHE

Maria Kelo Zagreb 2012

ARACIS final version

Llavori GIQAC

FINHEEC

List of participants