Skoči do sadržaja

Hrvatska stručna skupina za Bolonjski proces organizira panel diskusiju i radionicu pod naslovom „Osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju i obrazovanje temeljeno na ishodima učenja“. Događaj će se održati na Sveučilištu u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, u četvrtak, 17. svibnja 2012. godine u vremenu od 9:30 do 16:00.

Domaćin događaja je Sveučilište u Zagrebu, a skup se organizira u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije.

Voditelji su članovi Hrvatske stručne skupine za Bolonjski proces prof. dr. sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu i Miljenka Kuhar, studentica na Sveučilištu u Zagrebu.

U prijepodnevnom terminu će se organizirati panel diskusija o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju. Cilj panel diskusije je predstaviti kontekst i namjenu postupka reakreditacije i vanjskih vrednovanja, učinke koje ti postupci imaju na sustav visokog obrazovanja, ali i probleme s kojima se institucije visokog obrazovanja susreću u tim postupcima.  U panel diskusiji će biti zastupljene različite perspektive: perspektiva Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za znanost i visokog obrazovanje, ali i perspektiva institucija visokog obrazovanja.

U popodnevnom terminu održat će se radionica namijenjena prije svega dekanima, prodekanima za nastavu i voditeljima studija ali i zainteresiranim nastavnicima i studentima, koja će se baviti praktičnom primjenom ishoda učenja u razvoju kurikuluma, ali i njegovoj svakodnevnoj implementaciji u nastavnom procesu.

Prijave se vrše na linku: http://www.mobilnost.hr/nio.php?o=261 .

Prijavni rok je utorak, 15. svibnja 2012.