Skoči do sadržaja

Predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje sudjelovala je na godišnjem sastanku kontakt točaka za priznavanja stručnih kvalifikacija za obavljanje reguliranih profesija, koji je održan 11. svibnja 2012. godine u Brusselsu, Belgija, u organizaciji Europske komisije.

Nacionalni ENIC/NARIC ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje, izvještajni centar o akademskoj pokretljivosti i priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija, imenovan je kontakt točkom za priznavanja stručnih kvalifikacija za objavljenje reguliranih profesija stupanjem na snagu Zakona o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija 2009. godine.

Uloga kontakt točke je pružati potrebne informacije o priznavanju stručnih kvalifikacija, kao što su informacije o nacionalnom zakonodavstvu kojim se uređuju regulirane profesije i bavljenje tim profesijama, uključujući i socijalno zakonodavstvo te po potrebi etička pravila i slično, građanima i kontakt točkama ostalih država ugovornica EEP-a.

Dnevni red godišnjeg sastanka kontaktnih točaka