Skoči do sadržaja

Institut za razvoj obrazovanja organizira predavanja, radionice i okrugli stol u sklopu popratnog programa Sajma stipendija i prateće obrazovne ponude, koji će se održati u utorak, 16. listopada 2012. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 18. listopada 2012. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Popratni program Sajma namijenjen je studentima, donosiocima odluka, nastavnicima, istraživačima, administrativnom osoblju zaposlenom na institucijama u visokom obrazovanju te široj javnosti. Iz sadržaja popratnog programa u IRO-u izdvajaju gostovanje međunarodnih stručnjaka sa Institute of Higher Education na Sveučilištu Georgia (SAD): prof. dr. Sheila Slaughter, koja će govoriti o “akademskom kapitalizmu”, kontroverznoj temi koja propituje do koje mjere su sveučilišta postala poduzeća, profesori poduzetnici, a studenti kupci obrazovnih usluga, i prof . dr. Robert Toutkoushian, koji će voditi radionicu o upravljanju reformom financiranja visokog obrazovanja, te okrugli stol “Strateški pristup mobilnosti studenata i internacionalizacija visokog obrazovanja“ na kojem će sudjelovati prof. dr. sc. Ksenija Turković, prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, te predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Raspored popratnog programa Sajma dostupan je ovdje: http://www.stipendije.info/ckfinder/userfiles/files/program_v2.pdf.

Ulaz na Sajam i sva događanja u sklopu popratnog programa je besplatan. Posjetitelji popratnog programa mogu se za sudjelovanje prijaviti putem jednostavnog prijavnog obrasca na sljedećem linku: http://www.stipendije.info/hr/sajam/o_sajmu/popratni_program_sajma_2012