Skoči do sadržaja

Pogledajte najnovije izdanje Vodiča za strane istraživače u Hrvatskoj

EURAXESS obavijesti broj 9 – studeni 2012.

U listopadu ove godine EURAXESS uslužni centar Agencije za mobilnost i programe EU objavio je četvrto izdanje Vodiča za strane istraživače koji mnogim novostima u pravnoj regulativi pomaže stranim znanstvenicima, istraživačima i studentima pri preseljenju i boravku u Hrvatskoj.

Više informacija možete pronaći u našim EURAXESS obavijestima.

Akreditirajte se za ugošćivanje stranih znanstvenika
Stupanjem na snagu novog Pravilnika o načinu utvrđivanja uvjeta za odobravanje privremenog boravka strancima u svrhu znanstvenog istraživanja, u kolovozu 2012. godine uvedena je mogućnost akreditacije znanstvenih organizacija na pet godina od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za ugošćivanje stranih istraživača.

Međunarodne bilateralne stipendije
Program međunarodnih bilateralnih stipendija jest program visokoškolske mobilnosti za stipendiranje državljana Republike Hrvatske i stranih državljana temeljem međunarodnih ugovora te bilateralnih programa suradnje koje Republika Hrvatska ima sa zemljama partnerima u inozemstvu.

Natječaji i stipendije

I u ovom broju EURAXESS obavijesti donosimo Vam novosti o različitim mogućnostima financiranja Vašeg istraživanja. Pročitajte članke s više detalja o pojedinim People Marie Curie akcijama te o uspješnosti Republike Hrvatske u Sedmom okvirnom programu.