Skoči do sadržaja

Na poziv German Academic Exchange Service (DAAD) i German Accreditation Council (GAC) ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje, prof. dr. sc. Jasmina Havranek predstavit će na međunarodnoj konferenciji , koja se pod nazivom “Quality Assurance and Quality Development” održava 21. i 22. ožujka 2013. godine u Berlinu, sustav vanjskog osiguravanja kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj.

Cilj je ove međunarodne konferencije ponuditi pregled raznovrsnih pristupa vanjskom osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju, kroz primjere dobre prakse iz nekoliko odabranih zemalja Jugoistočne, Sjeverne i Zapadne Europe. Osim ravnateljice hrvatske Agencije za znanost i visoko obrazovanje, na trima bi radionicama trebali sudjelovati i predstavnici agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju iz Mađarske (HAC), Norveške (NOKUT), Litve (SKVC), Velike Britanije (QAA) i Irske (QQI), koji će također predstaviti svoje nacionalne sustave.

Značajke tih sustava, njihove perspektive i razvoj te poteškoće na koje nailaze, bit će predmet rasprave svih sudionika konferencije, koja se organizira uz potporu Europske komisije te njemačkog Federalnog ministarstva obrazovanja i istraživanja.

Program