Skoči do sadržaja

U suradnji s Europskom zakladom za izobrazbu (ETF), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta organiziralo je 12. veljače 2013. godine konferenciju, uz popratne rasprave na okruglim stolovima, na temu kreiranja obrazovne politike utemeljene na dokazima.

Cilj konferencije bio je nadogradnja dosadašnjih aktivnosti, kao i postizanje zajedničkog razumijevanja u području kreiranja obrazovnih politika utemeljenih na evidencijama među ključnim dionicima u Hrvatskoj. Razvoj sustava praćenja profesionalnoga razvoja i zapošljivosti studenata prikazan je kao konkretan primjer kreiranja obrazovnih politika utemeljenih na evidencijama.

Sudionici su raspravljali o upotrebi rezultata istraživanja u razvoju politika, uključujući pristup podacima i njihovoj kvaliteti, mogućnostima za prikupljanje podataka, političkim i ekonomskim čimbenicima te o ulogama različitih institucija.

Predstavljena su najnovija iskustva i relevantne aktivnosti kako bi se identificirali zajednički izazovi i postavila osnova za razvoj smjernica rada u 2013. godini.

Prezentacije:

Ana Andrić

Darija Arlavi

Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Mislav Balković

Sanja Crnković-Pozaić

Simona Rinaldi

Teo Matković/Jelena Ogresta