Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) nastavila je sa stručnim aktivnostima vezanim uz međuinstitucionalnu suradnju unutar Mreže agencija za osiguravanje kvalitete Azije i Pacifika (Asia-Pacific Quality Network – APQN).

U sklopu APQN Exchange Programme 2012, nastavno na posjet predstavnika Taiwan Assessment and Evaluation Association (TAEA), koji je u Agenciji boravio u prosincu 2012. godine, AZVO je od 21. do 25. travnja o.g. ugostio dr. Srinivasaiah Shyamasundara Minakinagurkija, predstavnika National Assessment and Accreditation Council (NAAC), autonomne institucije University Grants Commission-a iz Bangalorea u Indiji te gospodina Tep Neavea, predstavnika Department of Cooperation & Information, Accreditation Committee of Cambodia (ACC), Ureda Vijeća ministara iz Kambodže.

Cilj ovog studijskog posjeta bila je razmjena znanja i iskustava u provedbi procesa vanjskog osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti, zbog čega su dr. Shyamasundar Minakinagurki i g. Tep Neavea upravo tijekom svog posjeta Zagrebu kao promatrači sudjelovati u postupcima reakreditacije koju je AZVO u travnju provodio na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj. Isto tako, dr. Shyamasundar i g. Neavea su tijekom boravka u Zagrebu održali radionice te sastanke s djelatnicima AZVO-a radi razmjene dobre prakse i rada na nadopunjavanju metodologije vanjskog osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju.

 

mirpi 001s
mirpi 005s