Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje je dana 27. lipnja 2013. godine, na prigodnoj svečanosti organiziranoj u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu natječaja Daljnji razvoj i provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira za provedbu projekta Competitive Croatian Higher Education for better Employment / Konkurentno hrvatsko visoko obrazovanje za bolju zapošljivost.

Agencija kao nositelj, navedeni projekt provodi u suradnji s dvije partnerske institucije – Sveučilištem u Splitu i Visokom školom za primijenjeno računarstvo.

Opći cilj projekta je, razvojem novih standarda kvalifikacija i studijskih programa u području fizike i informacijsko-komunikacijske tehnologije, dati doprinos implementaciji Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) i reformi visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Specifični ciljevi projekta su razvoj 6 standarda kvalifikacija i studijskih programa, što uključuje i razvoj ishoda učenja i vrednovanje kriterija i procedura te predstavljanje priznavanja prethodnog učenja (Recognition of Prior Learning -RPL) kao integralnog dijela HKO-a.

Provedba projekta započinje krajem kolovoza 2013. godine, a trajat će 18 mjeseci.
{gallery alignment=left-float}/stories/SLIKE/IPA{/gallery}