Skoči do sadržaja

U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, 27. lipnja 2013. godine u Biogradu na Moru održan je međunarodni seminar „Osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju te strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u kontekstu nacionalnih kvalifikacijskih okvira, Europskog kvalifikacijskog okvira i Kvalifikacijskog okvira Europskog prostora visokog obrazovanja“.

Seminar se nastavlja na dio zaključaka međunarodne konferencije o osiguravanju kvalitete i kvalifikacijskim okvirima, održane u sklopu irskog predsjedanja u Dublinu (ožujak, 2013.), a u svrhu promoviranja suradnje u području osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Cilj seminara bio je predstaviti primjere dobre prakse osiguravanja kvalitete te raspraviti mogućnosti razvoja i primjene nacionalnih kvalifikacijskih okvira u osiguravanju kvalitete strukovnog i visokog obrazovanja.

Prezentacije sa QA seminara i video snimku predstavljenu od Europske komisije možete pogledati ovdje. (tekst je na hrvatskom jeziku, a prezentacije su na engleskom jeziku i nalaze se na kraju teksta ispod naslova Dokumenti).

Zaključci sa seminara i završno izvješće će također biti učitani na istoj stranici do kraja slijedećeg tjedna.