Skoči do sadržaja

Prof. dr. sc. Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje je u svibnju ove godine dobila poziv Izvršnog odbora Municipalne vlade Xi’an-a u Kini da održi predavanje na Euro-azijskom gospodarskom forumu (Euro-Asia Economic Forum 2013, EAEF) koji će se održati krajem rujna 2013. godine u Kini.

Uz podršku Shanghai Cooperation Organization (SCO), 19 kineskih ministarstava i oko 20 inozemnih te kineskih nevladinih organizacija, u Qujiang centru u Xi’an-u u Kini će se od 26. do 29. rujna 2013. godine održati međunarodna konferencija Euro-Asia Economic Forum 2013 čija je glavna tema “Efektivnom suradnjom prema zajedničkog prosperitetu“. Domaćin ovogodišnjeg svjetskog Foruma je Municipalna vlada Xi’an-a.

Iniciran i promoviran od strane članica Shanghai Cooperation Organization te uz podršku kineske Vlade, Euro-Asia Economic Forum je osmišljen kao visokorangirana međunarodna konferencija usmjerena na razvojne potrebe velike Euroazijske regije te na jednom mjestu okuplja lidere i stručnjake iz mnogobrojnih zemalja svijeta – premijere, predsjednike država, ministre, veleposlanike, stručnjake iz ekonomije, turizma, industrije, kulture, visokog obrazovanja, znanosti, ekologije i sl. Forum je pokrenut 2005. godine i do sada je tri puta uspješno održan.

Prof. Jasmina Havranek će u tematskom dijelu Foruma koji se odnosi na visoko obrazovanje održati predavanje na temu izvrsnosti u visokom obrazovanju i znanosti pod nazivom Excellence in Higher Education and Science – Guarantee of Success.

Više informacija: http://www.euroasiaforum.org/

Pozivni pismo