Skoči do sadržaja

 

Na godišnjoj skupštini članova Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA), koja se održala 30. listopada u Vilniusu uz sudjelovanje predstavnica AZVO-a, AZVO je izglasan kao domaćin iduće godišnje skupštine, koja će se održati u listopadu 2014.
Organizacija godišnje skupštine ovog krovnog europskog udruženja pruža mogućnost osnaživanja međunarodne pozicije Agencije te promocije hrvatskog visokoobrazovnog sustava stručnoj zajednici za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju. Na godišnjoj skupštini ENQA-e u Vilniusu među ostalim se raspravljalo i o izazovima koje pred osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju stavlja mogućnost prekograničnog pružanja usluga visokog obrazovanja kao i usluga osiguravanja kvalitete. Održali su se i izbori za nove članove Upravnog odbora ENQA-a, a dr. Padraig Walsh iz irske Agencije za kvalitetu i kvalifikacije (QQA) zamijenio je na mjestu predsjednika ENQA-e dr. Achima Hopbacha iz austrijske agencije AQ Austria.

Prezentacije sa skupštine na teme prekograničnog pružanja usluga osiguravanja kvalitete i tzv. MOOC-ova (massive online open courses – masovnih otvorenih kolegija koji se održavaju preko Interneta) dostupne su ovdje.