Skoči do sadržaja

U sklopu posjeta delegacije Europske komisije Zagrebu, 22. siječnja održan je sastanak s predstavnicima AZVO i ravnateljicom prof. dr. sc. Jasminom Havranek.

Svrha posjeta Zagrebu bila je prikupljanje informacija za predstojeće instrumente „Europskog semestra“ – godišnjeg ciklusa koordinacije gospodarske politike koji se provodi u sklopu strategije „Europa 2020“ (desetogodišnje strategije rasta Europske unije).

Na sastanku s gđom. Nadijom Bonifačić iz Opće uprave za obrazovanje i kulturu pri Europskoj komisiji, koja je zadužena za analizu razvoja Hrvatske unutar radnog programa „Obrazovanje i osposobljavanje 2020“, razgovaralo se o cjelokupnom stanju i učinkovitosti sustava visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj te aktivnostima AZVO u osiguranju kvalitete visokog školstva. Riječi je bilo o najnovijim podacima o sustavu visokog obrazovanja, rezultatima vanjskog vrednovanja sveučilišta i veleučilišta tijekom 2012 te ulozi AZVO u financiranju studijskih programa javnih sveučilišta.

Također se govorilo o dostizanju ciljeva strategije „Europa 2020“, a kao važna tema istaknuta je harmonizacija hrvatskog visokog obrazovanja s europskim.

Predstavnici Europske komisije izrazili su zadovoljstvo radom AZVO-a, a suradnja će se nastaviti i u budućnosti.