Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje uključila se u istraživanje u sklopu IPA projekta „Modernizacija doktorske izobrazbe kroz implementaciju Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira“ (MODOC).

Projektprovodi Sveučilište u Zagrebu, u suradnji s jednom od vodećih organizacija u području razvoja potencijala mladih doktora znanosti The Careers Research and Advisory Centre (CRAC) iz Velike Britanije.

U Republici je Hrvatskoj na doktorske studije upisano više od 3 500 doktoranada, a svake godine doktorira ih više od tisuću. Zaposlenici s ovakvim kvalifikacijama predstavljaju veliki potencijal u razvoju organizacije ili tvrtke. Stoga je provedeno anketno istraživanje među poslodavcima u različitim rasponima djelatnosti, neovisno o strukturi poslovanja i veličini organizacije ili tvrtke, sa svrhom razumijevanja očekivanja koja poslodavci imaju prilikom zapošljavanja osoba s doktoratom znanosti.

Ova vrsta istraživanja po prvi se puta provodi na nacionalnoj razini i stoga je njen doprinos značajan za daljnje planiranje aktivnosti usmjerenih povezivanju poslovnog sektora i akademske zajednice s ciljem gospodarskog razvoja zemlje.

Rezultati istraživanja bit će objavljeni u „Studiji o očekivanjima tržišta rada“, koja će biti predstavljena u travnju 2014. godine.