Skoči do sadržaja

{gallery alignment=left}posjet_JAPAN{/gallery}

Profesori japanskog Sveučilišta Meiji Gakuin – Yoshii Atsushi, Makoto Kanda i Keiko Tanaka u četvrtak, 6. ožujka, posjetili su Agenciju za znanost i visoko obrazovanje.

Na sastanku s ravnateljicom, prof. dr. sc. Jasminom Havranek i predstavnicima AZVO-a, profesori iz Japana imali su se prilike pobliže upoznati s aktivnostima i ulogom Agencije u osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj.

Održali su prezentaciju o Sveučilištu Meiji Gakuin, jednom od najstarijih sveučilišta u Japanu te djelatnike AZVO informirali o sustavu visokog obrazovanja u toj zemlji. Istaknuli su kako je poseban naglasak na internacionalizaciji obrazovanja, koja je ujedno i ključ razvojne strategije.

Sveučilište Meiji Gakuin surađuje na programima razmjene sa sveučilištima iz cijelog svijeta, a zainteresirani su za uspostavljenje formalnog partnerskog odnosa te programa razmjene s hrvatskim sveučilištima. Stoga će se, u sklopu posjeta Hrvatskoj, održati i sastanak s rektorom Sveučilišta u Zagrebu.