Skoči do sadržaja

U okviru IPA natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava „Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav“, Agencija za znanost i visoko obrazovanje sudjeluje kao partner na projektu pod nazivom „E-quality: Povezivanje kvalitete i socijalne uključenosti u visokom obrazovanju u Hrvatskoj“.

Projekt provodi Institut za razvoj obrazovanja, u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, Sveučilištem u Zadru, Veleučilištem „Marko Marulić“ u Kninu, Institutom za društvena istraživanja, Udrugom za razvoj visokog školstva Universitas i međunarodnom stručnjakinjom prof. Liz Thomas.

Glavni cilj projekta „E-quality“ je doprinos unapređenju sustava kvalitete na visokim učilištima kroz uvrštavanje standarda pravednosti u postupke putem kojih se prati i razvija kultura kvalitete na visokim učilištima.

Zajednički projektni seminar, u okviru projekta, održat će se na Sveučilištu u Rijeci 28. ožujka 2014. godine. Tom će prilikom biti predstavljeni rezultati projektnog istraživanja među studentima iz podzastupljenih skupina na partnerskim institucijama visokog obrazovanja – o njihovim potrebama vezanima za uspješno studiranje i završavanje studija. U sklopu projektnog seminara održat će se radionice o primjeni standarda i kriterija pravednosti u procedurama osiguravanja kvalitete na visokim učilištima koje će voditi međunarodna stručnjakinja na projektu, prof. Liz Thomas i mr. sc. Ninoslav Šćukanec, stručnjak za politike visokog obrazovanja iz Instituta za razvoj obrazovanja.

Kroz ovaj će projekt biti razvijene socijalno uključive prakse osiguravanja kvalitete na partnerskim visokim učilištima te će biti osmišljena oznaka kvalitete koja bi se dodjeljivala institucijama visokog obrazovanja u Hrvatskoj koje potiču pravednost i socijalnu uključenost.

e-quality