Skoči do sadržaja

U sklopu svečane sjednice Vijeća studenata i visokih škola Republike Hrvatske, u ponedjeljak 31. ožujka 2014. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, održat će se panel rasprava na temu “Stručno obrazovanje je pokretač gospodarstva!”.

Cilj panel rasprave je istaknuti važnost povezivanja studenata i poslovnog sektora u cilju stvaranja konkurentnog gospodarstva temeljenog na stručnosti, vještinama i znanju. Panelisti iz gospodarskog i visokoobrazovnog sustava odgovorit će na pitanja o povezanosti, sinergiji i neusklađenosti visokog obrazovanja i tržišta rada.

Na svečanosti će sudjelovati čelnici nadležnih krovnih institucija, obrazovnih institucija i organizacija, predstavnici državnih institucija, gospodarskog sektora, tijela područne i regionalne samouprave te studentski predstavnici.

Panel rasprava „Stručno obrazovanje je pokretač gospodarstva!“ ujedno je i najava studentske manifestacije u Hrvatskoj, „Forum struke 2014.“, koja će se održati od 11. do 13. travnja 2014. u Zagrebu. Glavni cilj Foruma je pokretanje intenzivnije suradnje između visokog stručnog obrazovanja i tržišta rada. Organizator je Vijeće studenata visokih škola RH, a jedan od sudionika je i Agencija za znanost i visoko obrazovanje koja na taj način daje podršku ovoj važnoj manifestaciji.