Skoči do sadržaja

Program OECD-a za visoko obrazovanje (IMHE) objavio je pregled primjera dobre prakse u različitim zemljama, vezano za unaprjeđenje uvjeta studiranja studenata u nepovoljnom položaju.

Pregled je obuhvatio Australiju, Belgija, Brazil, Danska, Finska, Slovenija, Španjolska, Švedska, i Ujedinjeno Kraljevstvo. Među primjerima dobre prakse našla su se i Hrvatska, s projektom E-quality: Povezivanje kvalitete i socijalne uključenosti u visokom obrazovanju u Hrvatskoj, u kojem kao partner sudjeluje i Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Projekt provodi Institut za razvoj obrazovanja, u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, Sveučilištem u Zadru, Veleučilištem „Marko Marulić“ u Kninu, Institutom za društvena istraživanja, Udrugom za razvoj visokog školstva Universitas i međunarodnom stručnjakinjom prof. Liz Thomas.

Glavni cilj projekta E-quality je doprinos unapređenju sustava kvalitete na visokim učilištima kroz uvrštavanje standarda pravednosti u postupke putem kojih se prati i razvija kultura kvalitete na visokim učilištima

Uključivanje studenata u nepovoljnom položaju