Skoči do sadržaja
Forum struke plakat

Studentska manifestacija „Forum struke“ koju organizira Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola“, održat će se od 11. do 13. travnja 2014. u KC “Dražen Petrović” – Cibona, u Zagrebu.

Forum struke i ove godine okuplja veleučilišta i visoke škole iz cijele Hrvatske kako bi na jednom mjestu prikazao primjer sinergije stručnog visokog obrazovanja i gospodarstva.

Osim predstavljanja obrazovnih institucija veleučilišta i visokih škola u Hrvatskoj i jačanja uloge studenata u društvu, cilj je Forumapotaknuti aktivnije povezivanje visokog obrazovanja i tržišta rada. Organizatori naglašavaju kako je cilj svim studentima približiti tržište rada putem poslodavaca koji će studentima ponuditi mogućnost obavljanja stručnih praksi te na taj način započeti proces uključivanja studenata na tržište rada već tijekom samog studija.

Ove su godine interes za sudjelovanjem na Forumu struke izrazile i visokoškolske ustanove iz drugih europskih zemalja, međunarodne institucije te gospodarstvenici i poduzetnici iz Hrvatske i drugih zemalja, čime će Forum struke poprimiti međunarodni karakter.

Sudjelovanjem na Forumu struke, i Agencija za znanost i visoko obrazovanje daje podršku ovoj važnoj manifestaciji.